Det er ikke alle mænd der har lige nemt ved at sammensætte deres egen personlige tøjstil. For ét er at vælge de enkelte tøjdele, noget andet er at få dem til at matche og supplere hinanden.

Der er rigtig mange mænd som vil have glæde af både inspiration og gode råd, så man får valgt det rigtige første gang. Vi har derfor lavet en grundlæggende guide til, hvordan du sammensætter din tøjstil.

Hvad vil du udstråle?

Det første du skal overveje er hvad du vil udstråle med dit outfit. Vil du være smart, cool, afslappet, stilfuld eller farverig. Der er mange egenskaber at gå efter og flere outfits indebærer adskillige egenskaber. Men intet indebærer alt, hvorfor du bør overveje dette spørgsmål.

Lige så meget fordi du ikke bør bære ét, hvis du ønsker at udstråle noget andet. Det er specielt et område hvor unge kan have det svært. For den målgruppe handler det ofte om at finde sig selv og deres personlige stil.

Hvordan er din personlighed?

Det næste spørgsmål er hvordan din personlighed er? Er du meget udfarende og åben, eller er du mere afdæmpet og stille? Det er nok ikke det bedste valg, at have en tøjstil der gør dig til festens centrum, hvis du ikke kan lide opmærksomheden. Og omvendt hvis du kan lide at være centrum.

Dette eksempel er sat på spidsen, men det gælder om at vælge tøjdele og en stil, der afspejler din personlighed. Om du skal vælge stilrene, farverige eller mere anderledes designs. Mulighederne er ekstremt mange, så det er kun dig selv der sætter grænserne.

Det er ikke kun designet og farverne du bør overveje, det samme gør sig gældende for materiale. Der er visse materialer som giver tøjet et specielt touch. Vi har skrevet andre guides på bloggen, hvor du kan få råd til valg af materiale, accessories og andet som mand.

Se guide til valg af materiale for jakkesættet her.

Se guide til valg af accessories her.

Universelle farver, der altid vinder

Sidst er det værd at nævne de universelle farver, der altid vinder og som altid passer godt ind med de øvrige tøjdele. Vælger du sort, grå, hvid eller blå, kan det næsten altid passe sammen. Vi kalder det universelle farver i modemæssigt perspektiv, som du gør ekstra klogt i at vælge – specielt fordi selvsamme ofte er tidløse og dermed moderne. Vi tænker specifikt på følgende:

  • Sort
  • Hvid
  • Grå
  • Blå
Reklamer