Der er fordele og ulemper ved det meste her i livet, det samme gælder det valg mellem at købe eller leje jakkesættet. Der kan være særlige grunde til at du foretrækker at leje et jakkesæt, men i mange tilfælde vil det være smartest at købe det.

Vi ser på de fordele og ulemper du bør tænke over, når du tager din beslutning. Samtidig vil vi uddybe hvorfor køb af jakkesæt, bør være din førsteprioritet.

LEJE: Spar penge, men kun kortsigtet

En af de primære grunde til at mange danskere vælger at leje, skyldes de penge man kan spare. Der kan måske lejes for 500 – 1.000 kroner, hvorfor man kan spare nogle tusinde. Det er bare vigtigt at tænke på, det kun er en kortsigtet løsning.

Der findes mange gode og billige jakkesæt, der ikke behøver at koste mere end 2.000 til 3.000 kr. og som du kan bruge igen og igen. Ikke kun én gang, men måske 10-15 gange over årene. Du kan derfor hurtigt regne dig frem til, at den kortsigtede besparelse, rent faktisk ikke er så smart.

Vi mener derfor ikke at de økonomiske besparelser er en valid grund til at droppe købet, snarere tværtimod, for det kan blive dyrt i længden. Hvis du fortsat foretrækker denne løsning, da du ikke kan finde mere end 1.000 kr. til formålet, kan du læse mere om leje af jakkesæt her. Der får du ligeledes input til, hvem der kan hjælpe dig.

KØB: Langt større udvalg af mærker

Én anden fordel ved at købe jakkesættet, er at du har et langt større udvalg af mærker, at vælge imellem. Det er de færreste udlejningsfirmaer, der har 8-10 forskellige mærker og brands at vælge imellem. Går du på nettet, eller i en jakkesæts-butik, kan du hurtigt finde 10-15 forskellige, alt efter dine behov.

Du har kort sagt langt større udvalg af mærker, men også når det kommer til farve og design. Hvis du ikke finder et jakkesæt du bliver langt gladere for, end det lejede, vil det derfor være din egen skyld.

KØB: Få en perfekt pasform

Sidst er det værd at nævne pasformen på jakkesættet. Vi er alle forskelligt bygget og det er derfor ikke alle mærker og modeller, der sidder lige godt. Sådan er det altid. Dine chancer for at finde et sær der sidder perfekt, vil derfor være langt større.

Og specielt på dette område, må du ikke undervurdere betydningen af en korrekt pasform. Hvis jakken eller bukserne sidder forkert, kan det hurtigt komme til at se dumt ud. Det skal du helst undgå.

Alt i alt kan man blive i tvivl, om det er en god idé at leje jakkesæt. Vi mener altid du bør købe hvis du kan, men har du et presset budget, bør du naturligvis gå efter de prisvenlige mærker og butikker. Du kan efterhånden få meget for pengene i tøjbranchen, hvilket er bedst illustreret ved det lækre, men billige tøj til kvinder fra svenske H&M.

Reklamer