I denne artikel kommer vi med en masse DO’S og DONT’S inden for jakkesæt. Såkaldte huskeregler for jakkesæt, med ting du skal undgå og ting du skal huske.

Der er få ting der slå en mand i et stilfuldt og flot jakkesæt, men det hele kan blive tabt på gulvet, hvis du ikke bærer det ordentligt. Det kan være størrelsen er for stor, eller at stilen slet ikke er dig. Få gode råd her.

Regel 1: Undgå for lange ærmer og for korte bukser

Det værste scenarie er, at du for valgt et sæt med for lange ærmer, eller for korte bukser. Forkerte størrelser og pasformer ser frygtelig ud. Det kan få dig til at se ud som om, at du svømmer i jakkesættet, eller har lånt ét af din søn.

Du bør derfor gøre meget ud af, at få valgt den rigtige pasform. Læs om hvordan jakkesættet skal sidde på denne side.

Regel 2: Skal passe til helheden

Jakkesættet er kun én del af din påklædning, som bliver suppleret af en skjorte, et par sko og et slips/butterfly. Du bør derfor sørge for at de hele passer sammen som en helhed.

Et brunt jakkesæt, kombineret med en farvet skjorte og en sort butterfly, vil højest sandsynligt se frygtelig ud. Du bør derfor ikke bringe for mange farver i spil. Hold dig til de stilrene farver som mørkeblå, sort, grå og hvid. Farver der passer med det meste.

Du kan så vælge, at det enten skal være butterflyen, slipset eller skjorte, der skal give dig det anderledes og farverige udtryk. Husk at begivenheden ligeledes kan have en indflydelse på det look du vælger. Alt efter om du skal til fest, fødselsdag eller bryllup.

Se også: Jakkesæt til bryllup

Regel 3: Gå efter tidløse designs

Der findes mange mærker på markedet, men nogle gør mere ud af at lave tidløse designs end andre. Du bør uden tvivl vælge tidløse jakkesætsmærker som Armani, Cavaliere og Lagerfeld.

Det vil se fedt ud både nu og hvis du skal bruge sættet igen om 5-7 år. Det er nemlig ikke unormalt, at man har flere jakkesæt i garderoben, man kan bruge til forskellige anledninger. Så går det bare ikke, hvis de er udaterede og umoderne.

Regel 4: Skal passe til dine skuldre

Det er ikke kun størrelsen ved armene og benene, der er afgørende. Det samme er hvordan sættet sidder omkring dine skuldre. Uanset om du er smal- eller bredskuldret, skal du kunne fylde sættet ud.

Det ser ikke godt ud, hvis du hverken er for smal eller bred til sættet. Det er ligeledes én af de ting der er svære at ændre på, så det SKAL sidde i skabet. Man kan langt nemmere lægge bukser op og ned.

Så sørg for at dine skulde passer og at det ser naturligt ud. Det er den sidste huskeregel vi mener du bør have i baghovedet.

God fornøjelse med at finde det du søger!

Reklamer