Artiklen er henvendt bryllupstøj til brudgommen.

Det er ikke nødvendigvis så nemt at vælge jakkesæt til bryllup, for det er en stor begivenhed, hvor det hele skal sidde LIGE i skabet. Det giver ekstra nerver, når der skal vælges påklædning, vielsesringe og lignende.

Vi giver dig her gode råd til hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du skal vælge sættet. Der er nemlig en række områder der er afgørende for, om du får valgt noget flot.

Jakkesæt vs. smoking?

Lad os starte med den mest almindelige overvejelse; om man skal bære jakkesæt eller smoking. Flere og flere mænd vælger smokingen til brylluppet, da den er finere og da den markerer brylluppet som noget specielt.

Prismæssigt behøver den ikke nødvendigvis at være dyrere, men den kan ikke anvendes i lige så mange sammenhænge. Men hvis du fx. kan finde på at bære smoking til nytår eller runde fødselsdage, kan det alligevel være en god løsning.

Smokingen er kendetegnet ved KUN at være i sort, med butterfly og vest. Dertil kommer satinstriberne på bukserne, der klart adskiller den fra jakkesættet. Du kan læse mere om forskellene imellem de to påklædningsgenstande her.

Hvis du er fast besluttet på jakkesættet, vil vi se nærmere på farvevalget og de små detaljer i næste afsnit.

Vær omhyggelig med farvevalget

Du skal være meget omhyggelig med farvevalget, da det betyder en stor del. Du kan vælge at gå den helt klassiske vej, med sort eller meget mørkeblå farver. Det er alsidigt, stilfuldt og altid flot.

Der er ligeledes nogle der vælger en mere kulørt farve, da de fleste gæster vil vælge ovenstående. Det kunne være farver som lilla, bordeaux, en mere normal blå etc. Mulighederne er mange, men husk på at det skal passe til din personlighed.

Du skal være en kulørt person, hvis du vil bære kulørte farve med stil. Ellers anbefaler vi at du vælger de mere stilrene farver, da de sagtens kan få dig til at se flot ud.

Læs også: Valg af materiale til jakkesæt

De små detaljer

Accessories, lommeklud etc.

Det er ligeledes værd at huske alle de små detaljer, der kan løfte jakkesættet op på et nyt niveau. Udover at du bør vælge butterfly over slips, så bør du ligeledes anskaffe dig manchetknapper, en lommeklud og eventuelt en flot “buket” du kan have siddende ved brystlommen (som på billedet)

Det kan alt sammen vise det er et bryllup og ikke bare hvilken som helst anden fest.

Hvem kan vejlede mig?

Nu har vi været omkring mange af de centrale overvejelser og hvad du skal huske på, men det store spørgsmål er hvem der kan vejlede dig. For ét er farve og tilbehør, noget andet er pasformen. Den er meget afgørende, men svær at beskrive med tekst. Sættene skal prøves på og helst med kyndig vejledning undervejs.

En af de førende eksperter inden for bryllupstøj er David K og Herrernes magasin, der ofte fremtræder med tips på TV2 GO’. De ved en masse om muligheder, korrekte pasformer og hvad du ellers må have af spørgsmål. Du vil opleve en ekstraordinær service, med vidensfuld ekspertise i butikken.

Se mere om jakkesæt til bryllup fra Herrernes Magasin via deres hjemmeside eller i butikken på Nørregade 20, lige ved Nørreport st.

Reklamer