Jakkesættet er essentielt for alle stilbevidste mænd. Det er et must have i tøjskabet, og det kan bruges til et utal af lejligheder. Sættet kan både bruges til fest og til på arbejdet, til bryllupper og til begravelsen, hvis det er den rigtige farve og stil.

Der er selvfølgelig stor forskel på de forskellige designs, og det ændrer sig fra begivenhed til begivenhed, hvordan stilen og farverne bedst passer. Der er mange, der vælger et afdæmpet mørkt jakkesæt, da det kan bruges i mange forskellige situationer, mens andre vælger et med vilde farver. Læs om det er det rigtige for dig. 

Er det smart eller grimt?

I gamle dage var der ikke mange muligheder, når det kom til mænds valg af tøj, men i dag er mulighederne uendelige – også når det kommer til jakkesæt. Hvis du vælger et design, hvor der er knald på farverne, skal du tage nogle forholdsregler. Der er nemlig bred uenighed om, hvorvidt det farverige valg er smart eller grimt.

Nogle muligheder vil uden tvivl bare være kiksede. Vælger du at iklæde dig mange forskellige farver, som ikke matcher på nogen måde, kan det hurtigt gå hen og blive et kikset og grimt stilvalg. Derimod kan et sæt i for eksempel én stærk farve sagtens se stilfuldt og godt ud.

Det handler om at finde det helt rigtige, hvis du tager chancen med et vovet design. Tænk først og fremmest over, hvilke farver du vælger. Er det pink bukser med en grøn jakke og en blå skjorte, du har valgt at mixe? Så er der meget lille sandsynlighed for, at du ser stilig og charmerende ud.

Har du derimod valgt et sæt i forskellige nuancer af mørkegrøn, kan det være, du kan bære det med stil.

Se også: Valg af jakkesæt materiale

Afhænger af din personlighed og begivenheden

Det er svært at sige, hvilke farver og hvilket design, der ser godt ud og er smart – det afhænger nemlig først og fremmest af din personlighed. Går du altid i mange farver og spraglet tøj, vil folk være vandt til at se dig i det.

Passer det til din personlighed og har du valgt nogle farver, de går godt til dit udseende, kan det være, det giver mening at købe det farvefulde jakkesæt. Samtidig afhænger det også af begivenheden.

Som allerede nævnt er det aldrig passende at tage spraglet tøj på til en begravelse, hvor folk kan blive stødte. Her er det sorte jakkesæt vejen frem. Samtidig kan arbejdspladsen også være et dårligt sted at lufte farverne.

Skal du til gengæld bruge et jakkesæt til festlige begivenheder, som runde fødselsdage, bryllupper og lignende kan sæt i farver sagtens være vejen frem. Særligt hvis der er udsigt til meget festlige og farverige begivenheder.

Reklamer