Det er ikke altid nemt at vælge jakkesæt, for der er mange overvejelser at gøre sig. De fleste danskere har tendens til primært at fokusere på to aspekter; prisen og udseendet. Altså hvordan ser sættet ud.

Men materialet kan ligeledes have en indflydelse på dit valg. De fleste jakkesæt bliver fremstillet af forskellige typer kunststof som polyester og nylon. Alternativet er uld som giver dig en større komfort som bruger.

Kunststof vs. Uld

Det mest centrale valg for mange står mellem kunststof og bomuld. Her vil varianterne i kunststof ofte være en smule billigere, men uden du vil finde dig lige så veltilpas i disse. Det kan godt virke mere stift, end hvis du havde valgt et jakkesæt i uld.

Ved uld jakkesæt skal du være meget opmærksom på metervaren, der i høj grad indikerer om kvaliteten er høj eller lav. Om jakkesættet er fint eller grov i fremstillingen. Her inddeler man ulden i følgende:

  • Super 100
  • Super 120
  • Super 150

Jo højere tallet er, desto bedre anses kvaliteten for at være. Forklaringen er at syninger er langt finere, så stoffet er markant sværere at krølle og samtidig vil det føles mere behageligt for dig.

Disse uld jakkesæt er omvendt lidt dyrere i prisen, så dit valg afhænger i høj grad af dit budget, behov og hvilken anledning det skal bruges til. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Du kan også vælge at gå den helt utraditionelle vej, med et jakkesæt i hør. Det er noget helt andet, som du kan læse mere om her.

Billige jakkesæt hvis prisen er vigtigt

For nogle danskere vil prisen være det vigtigste aspekt og med god grund. Der er vitterligt forskel på at bruge 2.500 eller 7.000 kroner på et jakkesæt, specielt hvis man kun bruger det et begrænset antal.

Her bør du gå efter aktuelle tilbud, udsalg og lagerslag, hvor der kan være mange penge at spare – endda uden at gå på kompromis.

En af de mest populære lagersalg vi kender til, bliver afholdt af John Henric & Friends. Her er priserne presset i bund og er en perfekt løsning hvis dig og din far/søn/ven skal bruge et jakkesæt til kommende begivenhed.

  • 1 sæt for 2.495 kroner
  • 2 sæt for 3.995 kroner

John Henric & Friends er ligeledes begyndt at forhandle Jad Ato jakkesæt i 100 ren uld, hvis det er det materiale du foretrækker.

Du kan se mere om deres billige jakkesæt lagersalg her.

Reklamer